PROGOVORITE
O SVOJOJ
MIGRENI

NA FACEBOOKU SE PRIDRUŽITE ZAJEDNICI OSOBA KOJE BOLUJU OD MIGRENE

Progovorite o svojoj migreni mrežna je zajednica ljudi koji žive s migrenom te njihovih prijatelja, obitelji i njegovatelja. Želimo dati osobama s migrenom priliku da se čuje njihov glas, da iskorače iz sjene i da mogu lakše razgovarati o migreni.

Pridružite se našoj zajednici, ispričajte svoju priču kako biste nam pomogli prikazati realnu sliku migrene i otkloniti stigmu oko života s migrenom.

PRAKTIČNI SAVJETI STRUČNJAKA
ZA MIGRENU

Liječnici, stručnjaci za migrenu, donose jednostavne i lako primjenjive savjete u borbi protiv migrene. Kako i zašto pratiti migrenu u Dnevniku glavobolje? Koji su to provocirajući čimbenici koje bi trebali izbjegavati? Kako si sami možete pomoći u borbi protiv migrene?

Poslušajte u nastavku.

living-video

KAKO VODITI
DNEVNIK GLAVOBOLJE

Bilježite li već svoje tegobe s migrenom u Dnevnik glavobolje? Profesorica Marina Titlić s KBC-a Split reći će Vam više o tome kako voditi Dnevnik i zašto je to važno za Vas i Vašeg liječnika.

migrena-video

KAKO SI POMOĆI
AKO PATIMO OD MIGRENE

Napad migrenske glavobolje često je teško predvidjeti, a još teže izbjeći. Profesor Davor Jančuljak s KBC-s Osijek donosi praktične savjete kako živjeti s migrenom i kako si pomoći kod migrenskog napada.

living-video

ŠTO IZBJEGAVATI
AKO PATIMO OD MIGRENE

Jeste li već primijetili da neki faktori mogu izazvati Vašu migrenu? Izbjegavate li ih? Više o provocirajućim faktorima reći će Vam doktorica Maristela Stojić s KB Dubrava.

HRANA KOJU
MIGRENA NE VOLI

Pravilna prehrana može doprinijeti smanjenju učestalosti, intenziteta i duljine trajanja napadaja migrene.

Recepti temeljeni na prosječnom kalorijskom okviru od 1700 kcal i povoljnom omjeru ugljikohidrata, masti i proteina koje je pripremila nutricionistica Marina Krpan, dopredsjednica udruge Migrena Hrvatska.

JELOVNIK
D VITAMIN

ŽIVJETI S
MIGRENOM

SKUPINE ZA
ZAGOVARANJE PRAVA BOLESNIKA

Ako želite saznati više o podršci za oboljele od migrene u svojoj zemlji, u nastavku možete pronaći popis skupina za prava bolesnika diljem svijeta. Te skupine nude dodatne informacije i savjete o životu s migrenom te podršku kako bi vam pomogle razgovarati o migreni s ljudima koji vas okružuju.

POVRATAK NA VRH

HR2104068847